Nezaradené
Koniec augusta patrí festivalu

Na konci augusta ožije Dubnica nad Váhom folklórom. Šestnásty ročník festivalu sa bude konať 27. až 30. augusta.

DUBNICA NAD VÁHOM. Folklórny festival má v kalendári svoje stabilné miesto. Vždy na konci augusta. Inak tomu nebude ani tento rok.
Počas štyroch dní je pripravený bohatý program, počas ktorého sa predstavia slovenské i zahraničné folklórne súbory.

Priestor dostanú aj deti

Počas festivalu sa okrem slovenských súborov predstavia folklóristi z Gruzínska, Česka, Indonézie, Maďarska, Poľska a Španielska. Organizátori nezabudli ani na najmladšiu generáciu. Pre ňu je určená detská festivalová škôlka. „Je určená najmladším divákom, ktorým sa predstavia ich rovesníci z Dubnice a okolia. Pripravené sú aj tvorivé dielne, počas ktorých budú deti maľovať na sklo, drevo, vytvárať šperky a ozdôbky. Chýbať nebudú ani súťaže či divadlo Strážanovcov,“ povedal Richard Benech z oddelenia kultúry mestského úradu. Doplnil, že do súťaže o Cenu Mikuláša Senku sa prihlásili skupiny zo Záriečia, Dohnian, Polomky, Temeša, Miškech Dedinky a Nitrianskeho Rudna.

Sprievodné podujatia

Tie sú tradičnou súčasťou festivalu. Okrem Dubnického jarmoku sem patria aj výstavy v mestskom dome kultúry. „Pripravili sme výstavu obrazov francúzskeho maliara žijúceho v Uherskom Hradišti Moarcha Miška Evena a jeho priateľov Jána Boteka a Františka Pavlicu, ďalej výtvarných prác žiakov Jaroslava Svetlíka zo ZUŠ a súťažnú výstavu výtvarných prác žiakov dubnických základných škôl na tému, spomienka na rezbára a výtvarný festivalový plenér. Tento rok sa bude konať už piaty ročník obľúbeného podujatia Z našich koreňov, súčasťou ktorého bude i ochutnávka jedál z kuchyne starých Dubničanov,“ objasnil niektoré sprievodné podujatia Benech. Dodal, že Ethno Stage bude pred OD Fix.

admin